Nova Ikea Industriell kolekcija stigla u Srbiju

Kako bi ljubiteljima ručno rađenih predmeta omogućila jedinstvene proizvode, Ikea je u saradnji sa dizajnerom Pietom Heinom Eekom kreirala Industriell kolekciju koja donosi proizvode sa odlikama ručne izrade.

IKEA industriell nova-kolekcija-namestaja-ikea-srbija-ikea-beograd-ikea-bubanj-potok-robna-kuca-namestaj-trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal
foto: Ikea Srbija
Ukrštajući ideje, Piet i Ikea su razvili inovativne načine obrade drveta, stakla, keramike i tekstila.Kako bi se dobio efekat ručne izrade, stolice, stolovi, keramičke vaze, jastučnice i staklene posude, dizajnirani su tako da se međusobno neznatno razlikuju. Tako su, na primer proizvodi od tekstila izrađeni prilagođavanjem ručnih crteža u mašinske strojeve, dok su za keramičke vaze pravljeni ručni kalupi različitih oblika.
„Ispostavilo se da smo Ikea i ja dugo razmišljali da stvorimo predmete koji će biti bliži ljudima i imati lični pečat, a da pritom zadržimo industrijski proizvodni postupak‟, istakao je Piet i dodao da je najveći izazov bio je da se sačuvaju nesavršenosti koje zanatskim predmetima daju posebnost.
Ova kolekcija slavi prirodne materijale i neobrađene površine, i ističe ono što proizvođači uglavnom pokušavaju da sakriju – nesavršenosti a u beogradskoj robnoj kući se može pronaći od 5. aprila.