Nova Ikea dizajnerska kolekcija dostupna i u Srbiji

Švedska kompanija Ikea nedavno je lansirala novu kolekciju nameštaja Delaktig, osmišljenu i kreiranu u saradnji sa britanskim dizajnerom Tomom Diksonom.

ikea-delaktig-kolekcija-srbija-ikea-beograd-ikea-srbija-ikea-robna-kuća-beograd-bubanj-potok-nova-kolekcija-delaktig-nameštaj-britanski-dizajner-tom-dikson-trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal
foto: Ikea
Kolekcija je inspirisana novim načinima života i kreativnošću te je kreirana da pruži bolja rešenja savremenom svetu. Iz kompanije su poručili i da uz upotrebu različitih dodataka kao što su nasloni za leđa ili ruke svako može postati dizajner i stvori unikatni komad nameštaja. Naziv kolekcije na švedskom znači „biti uključen”, što znači da upravo njeni komadi inspirišu ljude da sami stvaraju i preuređuju svoj životni prostor.
Tom Dikson i Ikea želeli su da se poigraju sa načinom izrade nameštaja za sedenje kakav poznajemo danas, kako bi ljudi prilagođavali i nadograđivali sofe u skladu sa promenama u svojim životima. Stoga se, za razliku od tradicionalnog načina tapaciranja, ram Delaktig sofe pravi na industrijski način. To je jedan od razloga što je kao materijal odabran aluminijum jer je, kako kažu, dobar za industrijsku proizvodnju dok njegova sirova estetika upotpunjuje dugotrajnost i lagan ram.
Ovaj svetski priznati dizajner posebno voli da radi sa metalima a radovi koje je kreirao mogu se pogledati u njegovom istraživačkom studiju u Londonu ili u nekim od najpopularnijih muzeja širom sveta.
Proizvodi iz ove kolekcije se od 1. februara mogu naći i u beogradskoj robnoj kući.