Beograd dobio najurbaniju radnju

U subotu 2. septembra, Beograd je dobio novu IDEA Dorćol radnju smeštenu na kultnoj dorćolskoj raskrsnici „četiri puta” – na uglu ulica Kralja Petra i Cara Dušana.

idea dorćol beograd ugao-kralja-petra-cara-dušana-otvorena-2-septembar-žurka-zabava-slavimir-stojanović-futro-zemlja-gruva-Gramophonedzie-trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal
foto: IDEA
Otvaranju je prisustvovao veliki broj posetilaca a ulica kralja Petra tog dana je postala mesto koje je svojim izgledom, iznenađenjima i posebnim dečijim kutkom, podsećalo na neko ranije vreme, kada se na urbanim gradskim mestima služila boza, šećerna vuna, ratluk, liciderska srca i ostale đakonije. Popularni muzički sastav Zemlja gruva i DJ Gramophonedzie bili su deo velike zabave kojom je proslavljeno otvaranje.
Autor vizuelnog identiteta IDEA Dorćol prodavnice je jedan od najpoznatijih beogradskih dizajnera – Slavimir Stojanović Futro. Na pitanje kako bi opisao svoje novo umetničko delo, on je rekao: „Kada su me pozvali da jednoj ovako velikoj prodavnici dam pečat svojim delom, prvo sam pomislio da ni maloprodaja nije što je nekad bila. Druga pomisao je bila šta to spremiti da bude dovoljno „dorćolski“ i dočara tu posebnost postojanja koju ovaj kraj u sebi nosi. Kao životnu mantru usvojio sam maksimu „komplikuj jednostavno“ a na ovom projektu to je dobilo svoj novi smisao. Život u našem glavnom gradu je komplikovan ali Dorćolci znaju da ga pojednostave, i ja sam se trudio da to prenesem na zidove“.
Vrata nove prodavnice otvorena su 24 časa dnevno, svih 7 dana u nedelji, tokom cele godine.