Humanitarno takmičenje u pravljenju burgera održano u McDonald’s-u

U McDonald`s restoranu na Terazijama danas je održano humanitarno takmičenje u brzini i spretnosti pravljenja BigMac burgera. Tri pobednička tima ukupno su donirala 376.000 dinara različitim ustanovama i organizacijama.

humanitarno takmičenje u pravljenju big mac burgera mcdonalds terazije
TiMP i Mondo tim, foto: Mondo/Stefan Stojanović
U takmičenju je učestvovalo osam timova sastavljenih od tri člana – predstavnika medija, javnih ličnosti i blogera, čiji je zadatak bio pravljenje popularnih burgera. Stručni žiri imao je težak zadatak da proglasi pobedničke ekipe koje je McDonald’s nagradio novčanim nagradama.
U timu našeg portala bile su i kolege sa portala Mondo. Naš prvi burger napravili smo za 23 sekunde i, iako ovog puta nismo odneli pobedu, dobro smo se zabavili i družili.
Prvu nagradu u iznosu od 186.000 dinara dobili su glumci Bojan Perić, Milan Kalenić i pisac Marko Vidojković koji su odlučili da novac doniraju Organizaciji za poštovanje i brigu o životinjama – ORCA.
Članovi ekipe koja je osvojila drugo mesto, nagradu od 124.000 dinara poklonili su Centru za integraciju mladih za uslugu koju realizuju za Svratište.
Trećeplasirani tim je osvojenih  62.000 dinara donirao Osnovnoj školi „Antun Skala“ za obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju.
‚‚Cilj današnjeg druženja je bio da ugostimo naše saradnike iz javnog života i medija, ali na jedan neuobičajen način. Dugi niz godina podržavamo razna humanitarna udruženja i zato smo ovaj put odlučili da kroz takmičenje u brzini i spretnosti pravljenja burgera doniramo 3.000 evra“, rekla je Desanka Landauer, direktorka marketinga u kompaniji McDonald’s Srbija.