Hiljadu igračaka na dar za decu bez roditeljskog staranja

Kako bi ulepšali detinjstvo velikog broja dece bez roditeljskog staranja, koja odrastaju u hraniteljskim porodicama ili ustanovama socijalne zaštite a pritom imaju i teškoće u rastu i razvoju, kompanije GOMEX i Nelt pokrenule su humanitarni projekat „Igračka na dar“ .

igracka na dar gomex nelt
foto: Gomex
Humanitarna aktivnost započeta je u Domu za odojčad, decu i omladinu u Zvečanskoj u Beogradu i Odeljenju pedijatrije u Pančevu a nastavljena posetama Centra za socijalni rad u Šapcu, Udruženja ‚‚Humano srce Šapca“ i Centra za socijalni rad u Sremskoj Mitrovici.
Tom prilikom, predstavnici ovih kompanija podelili su gotovo hiljadu komada “Lego Duplo” igračaka, obradovali mališane i družili se sa njima, njihovim vaspitačima i roditeljima.
Akcija ‚‚Igračka na dar“ biće nastavljena podelom kockica u Vrbasu i Somboru, posetom tamošnjim Centrima za socijalni rad i Domovima za decu i omladinu.
Završetak je planiran u prvoj nedelji maja obilaskom Svratišta za decu i mlade u Novom Sadu, Doma za decu ometenu u razvoju u Veterniku, kao i Dečijeg odeljenja zrenjaninske Gradske bolnice, Sigurne kuće u Zrenjaninu i dece iz hraniteljskih porodica pri Crvenom krstu u Zrenjaninu.