Humanitarne kasice pomažu da se nabavi nova oprema za kliniku u Tiršovoj

Ukoliko u McDonald’s restoranima tokom novrembra ostavljate dobrovoljne priloge u “humanitarnim kasicama” važno je da znate da će upravo oni biti namenjeni za nabavku nove opreme u Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj. Uz to će i kompanija McDonald’s od svakog prodatog Happy Meal-a, u periodu od 20. do 27. novembra, izdvojiti po 10 dinara i donirati ih ovoj ustanovi.

humanitarne kasice prilozi-novembar-mcdonalds-srbija-restorani-happy-meal-donacije-Univerzitetskoj-dečijoj-klinici-u-Tiršovoj-za-nabavku-nove-opreme-trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal
foto: Operaciona sala klinike u Tiršovoj
Ovo je nastvak prošlogodišnje akcije koja je održana tokom novembra, meseca u kom se tradicionalno obeležava i Svetski dan deteta. Donacija će omogućiti kvalitetnije lečenje mališana i njihov boravak u ovoj ustanovi učiniti prijatnijim.
Donaciju zajedničkim snagama obezbeđuju gosti restorana koji će ostavljati priloge u kasicama na pultovima za naručivanje hrane i McDonald’s koji će izdvajati sredstava od prodatih Happy Meal obroka.
„Nakon prošlogodišnje uspešne saradnje, odlučili smo se da i ove godine nastavimo saradnju sa Univerzitetskom dečjom klinikom u Tiršovoj. Želja nam je da od sakupljenog novca, klinika dobije najnoviju i najpotrebniju opremu kako bi se mališani što efikasnije lečili“, istakla je Desanka Landauer, marketing menadžer kompanije McDonald’s u Srbiji i dodala da, od dolaska na naše tržište kompanija različitim aktivnostima pomaže zajednici u kojoj posluje i onima kojima je pomoć najpotrebnija, a to su najčešće deca.
Direktor Univerzitetske dečje klinike, prof. dr Zoran Radojičić, izjavio je da je osoblju ove ustanove posebno drago kada neka kompanija odluči da ostvari dugoročno pratnerstvo sa njima.
“Prošle godine smo nabavili instrumente za operacionu salu za naše anesteziologe, a ove godine ćemo sredstva usmeriti na neki od neophodnih aparata. Na 20 odeljenja koristimo veliki broj uređaja i pružamo vise od 1.500 različitih medicinskih usluga za decu iz celog regiona te su stalna ulaganja neophodna kako bismo pružili vrhunsku uslugu”, napomenuo je dr Radojičić.