Otpočela humanitarna akcija Napravi razliku, pruži priliku

Zahvaljujući akciji Napravi razliku, pruži priliku svi građani koji kupuju u Maxi, Tempo i Shop&Go prodavnicama širom Srbije moći će na kasama da zaokruže svoj račun i doniraju kusur u humanitarne svrhe.

Otpočela humanitarna akcija Napravi razliku, pruži priliku maxi tempo shop&go delez srbija kupovina fiskalni račun zaokruživanje donacija institut za onkologiju trgovina maloprodaja srbija timp portal
foto: Ilustracija, Pexels
Prilikom gotovinskog plaćanja kupci će moći da zaokruže račun do iznosa koji žele a prikupljeni novac biće doniran Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije za nabavku neophodne medicinske opreme za pacijente.
„Institut za onkologiju i radiologiju Srbije je najveća onkološka ustanova u Srbiji u kojoj se sprovode prevencija, dijagnostika i lečenje malignih bolesti ali i psihosocijalna podrška onkološkim pacijentima. Institut nastoji da pacijentima obezbedi dostupnost savremenim metodama dijagnostike i lečenja putem nabavke nove opreme, uvođenja novih metoda i zalaganjima zaposlenih. Međutim, broj pacijenata se neprekidno povećava i samim tim rastu i potrebe za neophodnom opremom“, istakla je prof. dr Vesna Plešinac Karapandžić, direktor Klinike za radiološku onkologiju Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije.
Doprinos ovoj akciji moći će da pruže i građani koji ne obavljaju kupovinu već žele da na kasi samo uplate novac namenjen u dobrotvorne svrhe. Tako će svi koji na kasi budu donirali novac, uz fiskalni račun, dobiti i nefiskalni isečak na kom je naznačeno koliko je novca donirano u humanitarne svrhe.
Ova humanitarna akcija realizuje se u okviru nacionalne kampanje za borbu protiv malignih bolesti “Rak je izlečiv”.