Otpočela humanitarna akcija ‚‚Mnogo srećnih, lepih beba – To nam treba!“

Humanitarna akcija „Mnogo srećnih, lepih beba – To nam treba! “ otpočela je u Opštoj bolnici „Stefan Visoki“ u Smederevskoj Palanci, gde je pre četiri meseca otvoreno novo odeljenje Ginekologije.

Otpočela humanitarna akcija ‚‚Mnogo srećnih, lepih beba – To nam treba!“ dis henkel srbija porodilišta kraljevo niš čačak smederevska palanka
foto: DIS
U okviru akcije darivanja porodilišta, mama i beba, kompanije Henkel Srbija i DIS podeliće ukupno 800 kompleta posteljine, 400 paketa za trudnice i 2 tone praška.
Predstavnici ovih kompanija, zajedno sa direktorom bolnice i osobljem, obišli su novo odeljenje smešteno u blizini porodilišta, na 400 kvadratnih metara. Pored soba za ležanje pacijenata smeštene su i ambulanta, soba za lekare, kuhinja i trpezarija.
‚‚Otvaranjem novog Odeljenja ginekologije stvorili smo bolje uslove za lečenje i ležanje pacijenata. Sada to odeljenje možemo kompletno da opremimo posteljinama, kako bi naše bebe i trudnice bile u lepom okruženju “, istakao je direktor bolnice dr Nikola Ristić.
Iz kompanija DIS i Henkel Srbija poručili su da je osnovna ideja ove humanitarne akcije stvaranje boljih uslova za mame i bebe koje se nalaze u porodilištima širom naše zemlje. Donacijama u vidu deterdženata, omekšivača, dečijeg sapuna i posteljine želi se doprineti boljoj nezi beba od prvog dana.
Nastavak akcije “Mnogo srećnih, lepih beba – To nam treba!“ očekuje se u maju, kada se planira obliazak porodilišta u Kruševcu, Čačku i Nišu.