Henkel otvorio novu fabriku u Srbiji

Kompanija Henkel Srbija otvorila je danas u Kruševcu novu Somat fabriku u kojoj će se proizvoditi tablete za mašinsko pranje posuđa.

otovrena nova henkel fabrika u srbiji kompanija henkel srbija somat tablete za pranje sudova proizvodnja fabrika kruševac trgovina maloprodaja srbija timp porta
foto: Henkel Srbija
U novoj fabrici koristiće se najsavremenija tehnologija za proizvodnju novih tableta za mašinsko pranje sudova sa rastvorljivom folijom. Nov proizvod iz Srbije naći će se na 36 regionalnih, evropskih i globalnih tržišta.
Fabriku su svečano otvorili predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić, ambasador Nemačke u Srbiji, Aksel Ditman, direktor fabrike Henkel Srbija u Kruševcu, Dušan Antonijević, kao i predstavnici kompanije Henkel na globalnom nivou, Volfgang Veber i Mihael Čeh.
Predsednica Vlade, Ana Brnabić na otvaranju je izjavila da je fabrika u Kruševcu, nova važna investicija za srpsku privredu.
Dušan Antonijević, direktor fabrike, podsetio je da ova kompanija više od 15 godina uspešno posluje u našoj zemlji i da je do sada je investirala više od 200 miliona evra.
„Nova Somat fabrika je projekat od izuzetnog značaja za našu kompaniju, kako u Srbiji tako i na regionalnom i globalnom nivou. Investicija od 20 miliona evra u novi proizvodni pogon ima za cilj da podrži dalji razvoj našeg poslovanja, spajajući svetsku stručnost sa lokalnim znanjem“, rekao je Volfgang Veber, globalni menadžer održivog razvoja, kvaliteta i digitalne transformacije.
U novom proizvodnom pogonu posao će dobiti 50 ljudi iz Kruševca i okoline.