U Srbiju stiglo novo bezalkoholno pivo

U prijatnoj atmosferi jednog prestoničkog kafića, kompanija Heineken predstavila je svoje prvo bezalkoholno pivo koje je dostupno i na našem tržištu.

heineken 00 bezalkoholno pivo heineken bezalkoholno pivo srbija limenka boca pivo bez alkohola trgovina maloprodaja srbija timp portal
foto: TiMP portal
Iz kompanije su poručili da ljubitelji piva od sada mogu nesmetano uživati u svom omiljenom napitku i to u bilo koje doba dana. Novo bezalkoholno pivo napravljeno je od prirodnih sastojaka – vode, hmelja, slada i ječma i A-kvasca te ima samo 21 kcal na 100 ml i duplo manje šećera u odnosu na obično pivo.
Nakon dugih istraživanja, stručnjaci iz ove kompanije su uz korišćenje savremenih tehnologija razvili pivo koje se može konzumirati i na poslu, nakon treninga, tokom vožnje ili uz omiljeni obrok.
Novo Heineken 0.0 pivo na sebi ima i plavu etiketu, umesto prepoznatljive crvene, kako bi se na prvi pogled uočilo da se radi o piću koji u sebi ne sadrži alkohol. Prema istraživanjima i predviđanjima Heineken -a, do 2020. godine, svako peto pivo koje prodaju biće bezalkoholno.
Prvo bezalkoholno pivo ovog svetski poznatog proizvođača se već nalazi na policama marketa u našoj zemlji i to u pakovanjima od 0,5 l (limenka) I 0,25 l (nepovratna staklena boca).