GOMEX želi da postane nacionalni maloprodajni lanac

Na redovnoj godišnjoj konferenciji za medije, predstavnici trgovinskog lanca GOMEX sumirali su poslovne rezultate ostvarene u 2016. godini i najavili otvaranje 25 novih prodavnica u Beogradu i centralnim delovima Srbije.

Gomex zeli da postane nacionalni maloprodajni lanac
foto: Gomex
Ova kompanija je prošlu godinu završila sa preko 1500 zaposlenih, 141 objektom koji posluju u Vojvodini, Mačvi i na teritoriji Beograda i ostvarenim prometom od blizu 83 miliona evra.
Analizu finansijskih pokazatelja obrazložio je Dragan Ranisavljević, direktor opštih i finansijskih poslova GOMEX-a, pomenuvši da je protekle godine kompanija ostvarila i istorijski iznos ulaganja u investicije.
Direktor operacija Milun Vojinović istakao je izuzetnu saradnju sa poslovnim partnerima u okviru koncepta loyalty kartice ‚‚Kasica Brojalica“, kojih je sada u opticaju 250.000. On je, ujedno, prisutne novinare upoznao i sa posebnim delom ovog loyalty programa – Selektorom popusta.
“Naša kompanija od 2007. godine beleži rast ne samo prometa već i broja prodajnih objekata. Činjenica je da su potrošači u nama prepoznali svoj ‚‚komšijski dućan”. Poverenje koje nam je ukazano pre dvadeset i dve godine beleži rast sa svakim novim kupcem, jer smo od prvog dana kao jedan od strateških ciljeva postavili koncept zadovoljnog potrošača” , istakao je direktor trgovinskog lanca, Goran Kovačević.
Kovačević se osvrnuo i na segment društveno odgovornog poslovanja kompanije koji se, najpre, ogleda kroz dugogodišnju saradnju sa zrenjaninskim Narodnim pozorištem ‚‚Toša Jovanović“ i Sterijinim pozorjem u Novom Sadu, kao i kroz druge akcije realizovane tokom 2016. godine.