Otvorena prva Go Active prodavnica u Srbiji

U novom beogradskom tržnom centru Rajićeva nedavno je otvorena i prva Go Active prodavnica u Srbiji u okviru koje se može pronaći sportska oprema za outdoor sportove, trčanje i bavljenje fitnesom.

go active srbija go-active-serbia-go-active-rajićeva-sportska-prodavnica-running-outdoor-sportska-oprema-đak-sport-inspired-by-hope-trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal
foto: Go Active
Nova radnja je smeštena u suterenu tržnog centra i zauzuma površinu od  501 m2. Reč je o novoj brend prodavnici kompanije Đak Sport koja u svom asortimanu ima sportsku opremu namenjenu profesionalnim sportisitma ali i rekreativcima.
Sam tržni centar smešten je na ostacima rimskog kastruma – vojnog logora iz I veka nove ere, stoga su rimski ostaci među osnovnim elementima enterijera ove radnje. Atletska trkačka staza, na kojoj kupci mogu isprobati izabrane patike, posetioce uvodi u novu radnju.
U outdoor sekciji nalaze se platrforme sa površinama pod nagibom koje imitiraju prirodne uslove neravnog i klizavog planinskog terena. Posetioci i njih mogu isprobati kako bi se uverili da su se odlučili za adekvatnu obuću za željenu vrstu terena dok se u engage zoni nalaze sprave za merenje gaženja i trčanja.
Iz kompanije Đak kažu da je cilj ove prodavnice da ona postane destinacija za kupovinu profesionalne sportske opreme ali i mesto za druženje i sastajanje ljudi koje povezuje trening, trčanje i planinarenje.

Podrška za Inspired by HOPE tim ultramaratonaca

U ovoj prodavnici predstavljen je i tim maratonaca Inspired by HOPE, koji je formiralo Udruženje pacijenata Plućne hipertenzije Srbije. U okviru ovog projekta predviđeno je da deset trkača za godinu dana istrči ukupno 50 polumaratonskih ili maratonskih trka sa ciljem da se podigne svest o Plućnoj hipertenziji i neophodnosti da se ova bolest što pre otkrije i adekvatno leči.
Go Active će partnerski pomoći Inspired by HOPE timu da skrene pažnju na ovu progresivnu bolest, čiji je prosečan životni vek bez terapije 2,6 godina. Značaj uspostavljanja rane dijagnoze može biti ključan u preživljavanju pacijenata, kojima još uvek u Srbiji nije dodeljeno adekvatno lečenje i terapija.
“Mi ćemo ponosno nastaviti da trčimo u 2018. toj godini na najpoznatijim trkama kod nas i u regionu, da ostajemo bez daha u čast svih obolelih osoba od Plućne hipertenzije, kako bismo podigli svest o ovoj retkoj, teškoj i progresivnoj bolesti. Nećemo stati sa trčanjem sve do trenutka dok se i poslednjoj osobi sa ovom bolešću u Srbiji ne obezbedi adekvatna terapija, koja je dostupna u gotovo svim zemljama u reionu, a koja će im omogućiti da dišu i ono što je najvažnije – produžće im život“, istaka je Danijela Pešić, predsednica Udruženja pacijenata plućna hipertenzija.