U Srbiji otvorena nova fabrika sladoleda

Nova fabrika sladoleda Froneri Adriatic, koja u našoj zemlji proizvodi best, top gun, aloma, hit i brojne druge Nestle sladolede, otvorena je 20. juna u Staroj Pazovi.

Fabrika sladoleda Froneri-Adriatic-Stara-Pazova-nestle-sladoledi-best-top-gun-aloma-hit-kit-kat-trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal
foto: Ilustracija, Pexels
Fabrika se prostire na 23.500 m² i poseduje 12 proizvodnih linija. Ledene poslastice koje se u njoj proizvedu izvoze se u 24 države. U modernizaciju samog objekta uloženo je 20 miliona eura dok je stalno zaposleno novih 70 ljudi i oko 350 sezonskih radnika.
Kompanija Froneri nastala je 2016. godine spajanjem kompanija Nestlé i R&R, kao globalno zajedničko ulaganje u oblasti sladoleda, smrznute hrane i hladnih mlečnih proizvoda. Ova kompanija danas posluje u više od 20 država sveta i zapošljava preko 15.000 ljudi.
Svečanom otvaranju fabrike prisustvovali su direktor kompanije Ibrahim Nadžafi i brojni državni zvaničnici.
„Ovo globalno zajedničko ulaganje pokazalo se kao uspešno i, od kada je kompanija povećala proizvodnju, investirali smo 20 miliona eura u renoviranje i proširenje fabrike u Staroj Pazovi. Verujemo da smo time ohrabrili i ostale kompanije da ulažu u razvoj lokalnih zajednica“, istakao je Nadžafi na samom otvaranju.