Posetioci Promenade prikupljaju novčanu pomoć za stipendije srpskih srednjoškolaca

Posetioci novosadskog Šoping centra Promenada imaju prliku da, u dve kutije postavljene u samom centru, doniraju novac koji će biti usmeren za stipendije srpskih srednjoškolaca koji postižu izuzetan uspeh, a potiču iz socijalno ugroženih sredina.

Posetioci Promenade prikupljaju novčanu pomoć za stipendije srpskih srednjoškolaca fondacija ana vlade divac konkurs za stipendije promenada novi sad trgovina maloprodaja srbija timp portal
foto: Ilustracija, Pixabay

Početak prikupljanja ovih sredstava najavili su danas predstavnici Fondacije Ana i Vlade Divac, koja organizuje dodelu stipendija, i šoping centra Promenada.

Prošle godine ova Fondacija dodelila je 100 stipendija u ukupnom iznosu od 10 miliona dinara.

“Stipendija mi dosta znači jer bez nje ne bih mogla mnogo toga. Pomaže mojoj porodici da regulišemo troškove, npr za sport, kurseve jezika i zaista sam zahvalna što sam je imala. Nadam se da ću stipendiju dobiti i za sledeću školsku godinu jer planiram da konkurišem ponovo”, rekla je jedna od stipendistkinja, Svetlana Stojšić.

Sa njom se slaže i Momir Stanišić.

“Stipendija me je podstakla da još više radim i učim, što pokazuju prvo mesto na republičkom takmičenju iz fizike, prvo mesto na republičkom takmičenju iz osnova elektrotehnike i prvo mesto na opštinskom takmičenju iz matematike.”

Svi Divac stipendisti volontiraju najmanje četiri sata mesečno i tako doprinose pozitivnim promenama u zajednici u kojoj žive a do sada su ukupno imali više od 7.000 volonterskih sati.

“Ovo predstavlja podršku ne samo mladim ljudima već doprinosi razvoju zajednice u celini. Pozivamo sve koje su u mogućnosti da podrže akciju i povedu ove mlade ljude u bolju budućnost”, rekla je Darja Kustudija, predstavnica Šoping centra Promenada Novi Sad.

Posebnu prednost za dobijanje stipendija imaju učenici iz osetljivih društvenih grupa, kao što su materijalno ugrožene porodice, jednoroditeljske porodice, izbegličke i raseljeničke porodice, osobe sa invaliditetom, porodice u kojima dete ili roditelj boluje od neke hronične bolesti.

Čak 95% stipendista do sada je bilo nagrađivano na takmičenjima a novi Konkurs za dobijanje stipendija otvoren je do 23. avgusta.