Gomex podržao festival Teatar u tvrđavi

Odavno je poznato da je Smederevo grad bogate tradicije i nezaobilazno mesto na mapi pozorišnih događaja u našoj zemlji i regionu. Dokaz za to je mnogobrojna publika koja je ispratila četvrti pozorišni festival Teatar u Tvrđavi.

teatar u tvrđavi pozorišni festival smederevo dunav-smederevska-tvrđava-manifestacia-trgovinski-lanac-gomex-kompanija-predstave-publika-podrška-sponzor-komad-trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal
foto: Gomex
Po prvi put, podršku ovoj manifestaciji pružila je i kompanija Gomex.
“Jedan od naših strateških poslovnih ciljeva je ulaganje u kulturu, sa posebnim akcentom na pozorišnu umetnost. Dugi niz godina smo generalni sponzor Narodnog pozorišta Toša Jovanović u Zrenjaninu a imamo saradnju i sa Sterijinim pozorjem” , istakli su iz ovog trgovinskog lanca.
Festival je otvorio mjuzikl „Violinista na krovu“ koprodukcije Srpskog narodnog i Novosadskog pozorišta. Publika je na sceni dvora Đurađa Brankovića bila u prilici da pogleda još četiri predstave – porodični mjuzikl za decu i odrasle „Vilinska zavrzlama“ , zatim pozorište „Bora Stanković“ iz Vranja sa komadom „Ruža uvela“, kao i Itaka art centar i Šabačko pozorište sa Šekspirovim „Periklom“  te na kraju Kruševačko pozorište sa predstavom „Buzdovan“.
Manifestacija Teatar u Tvrđavi ove godine, za razliku od prva tri izdanja, nije imala takmičarski već revijalni karakter.