U Srbiju stigli telefoni namenjeni starijim osobama

Švedska kompanija koja proizvodi mobilne telefone namenjene starijim osobama – Doro, dolazi na naše tržište i ponudiće tri nova modela mobilnih telefona.

doro-telefoni-srbija-mobilni-telefon-za-starije-osobe-sa-posebnim-potrebama-doro-8040-doro-1360-doro-2404-cena-gigatron-handy-trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal
foto: Doro
Tako će se u ponudi naći pametni telefon Doro 8040, osnovni model Doro 1360 i telefon na preklop Doro 2404. Svi ovi uređaji poseduju FM radio, kameru i baterijsku lampu a kompatibilni su i sa aparatima za sluh. Karakteristično za ove telefone je i SOS dugme za hitne slučajeve prilkom pozivanja i slanja poruka.
„Broj ljudi koje žive sami je u porastu. U slučaju smanjene mobilnosti, mobilni telefon je veoma često jedina veza sa spoljnim svetom“, izjavila je Jitka Fürst, predstavnik zvaničnog distributera ovih uređaja.
Iz kompanije kažu da uobičajeni uređaji nisu osmišljeni za starije korisnike, imaju ekrane visoke rezolucije i male simbole koje je teško čitati. Prisutno je i previše komplikovanih karakteristika, koje je starijim korisnicima teško da kontrolišu.
Stoga su ova tri modela specifična u pogledu dizajna prilagođenom za starije osobe i osobe sa posebnim potrebama – imaju jednostavnu kontrolu, prilagodljiv zvuk i interkonekciju sa dugmetom za hitne slučajeve a opremljeni su i postoljem za punjenje.
Pametni telefon, koji će u Srbiji moći da se nađe od sredine aprila, nudi sve opcije standardnih pametnih telefona. Povezan je i sa uslugom My Doro Manager – alatom za daljinski pristup uređaju, koji omogućava članovima porodice i bliskim osobama da dodaju kontakte u adresar ili nove fotografije kao i da pojačaju zvuk.