Škole u Srbiji dobijaju nove lopte

Kako bi fizičke aktivnosti među decom postale popularnije, sve osnovne škole u Srbiji dobiće nove lopte za fudbal, košarku, rukomet i odbojku zahvaljujući donaciji kompanije Marbo Product.

osnovne škole u srbiji dobijaju nove lopte donacija marbo product lopte za fudbal košarku rukomet odbojku djaci deca fizičko trgovina maloprodaja srbija timp portal
foto: Marbo Product
Iz kompanije su saopštili da je cilj donacije, koja se realizuje uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, podsticanje rasta i razvoja kao i prevencija gojaznosti među osnovcima.
„Donacijom lopti za više od 1.200 škola želimo da promovišemo sport i rast i razvoj dece i omladine na principima zdravih životnih stilova. To je i jedna od aktivnosti koje ćemo sprovesti kao deo podrške Nacionalnom programu za prevenciju gojaznosti kod dece i odraslih Ministarstva zdravlja Republike Srbije“, izjavio je Nenad Miščević, generalni direktor kompanije Marbo Product.
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Mladen Šarčević zahvalio se na ovoj donaciji i ocenio da su lopte nešto što je školama uvek potrebno.
Podršku kampanji dale su i istaknute sportske ličnosti, među kojima je i fudbaler Dejan Stanković.
Ova kompanija doniraće više od 15 000 lopti, od čega je 7.000 namenjeno školama u Srbiji, dok će ostale lopte biti donirane svim osnovnim školama u Crnoj Gori, kao i u Bosni i Hercegovini.

Prva donacija uručena beogradskoj osnovnoj školi

Nekadašnji fudbalski reprezentativac Dejan Stanković i predstavnici kompanije Marbo 18. aprila uručili su prvu donaciju lopti osnovnoj školi „Jovan Ristić“ u Borči.
Svi smo svesni koliko je sport važan za pravilan rast i razvoj dece i omladine, što je pored popularizacije sporta i cilj ove kampanje. Verujem da se među decom školskog uzrasta kriju i budući šampioni, pa će nove lopte biti najbolji saveznik na njihovom putu do sportskih uspeha, ali i do kvalitetnog provedenog vremena“, izjavio je Stanković predajući lopte nastavnicima fizičkog u ovoj školi.