Osnovci i Maxi obeležili Međunarodni dan fizičke aktivnosti

Nedovoljna fizička aktivnost dovela je do toga da je svako treće dete u našoj zemlji gojazno. Zato je danas više od 130 prvaka i trećaka iz Osnovne škole „Ivo Andrić“ pokazalo zašto je važno da svaki dan trče, igraju se i budu aktivna.

Djaci-OS-Ivo-Andric-obelezili Međunarodni dan fizičke aktivnosti sa-maxi-marketima-delez-srbija-fizicka-aktivnost-zdrav-zivot-zdrava-ishrana-trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal
foto: Delez Srbija
Oni su uživali na poligonu spretnosti, štafeti sa loptama za pilates i igrom iks oks sa hula hopom čime su aktivno proslavili Međunarodni dan fizičke aktivnosti sa Maxi marketima.
Time su zajedno poslali jaku poruku zašto je važna fizička aktivnost za zdravo detinjstvo.
„Balansirana ishrana, puna voća i povrća, važna je za razvoj svakog deteta, a kad se tome doda i redovna fizička aktivnost, onda je čitav krug zatvoren i tada možemo da kažemo da deca imaju preduslove za zdravije i srećnije detinjstvo. Mi svojim primerom možemo da animiramo decu da nas prate i da budu što aktivnija, da od malih nogu steknu prave navike kojima se vode posle kroz ceo život“, poručila je Ana Todorović, nutricionista.
Predstavnici kompanije Delez Srbija istakli su da je fizička aktivnost samo jedan od načina da se sačuva zdravlje kao i da promovisanjem zdravijih stilova života žele da inspirišu i motivišu kupce da svakoga dana urade nešto dobro za sebe i svoje najbliže.