Direct Media Akademija otkriva kako se snovi pretvaraju u realnost

Direct Media Akademija pod nazivom “I have a dream” koja se od 15. do 18. maja održava u beogradskom teatru Madlenianum, otvara vrata svima koji žele da pričaju ali i nešto više saznaju o strategiji brenda, komunikacijskom planiranju, istraživanju, digitalu, PR-u, društvenim mrežama, trendovima… o svemu što čini i što će činiti svet advertajzinga.

direct media akademija direct media academy 15 18 maj 2018 madlenianum zemun beograd konferencija edukacija faris jakob jonas kjelberg trgovina maloprodaja srbija timp portal
foto: Dierct Media
Ovogodišnji slogan posvećen je obeležavanju 50 godina od smrti Martina Lutera Kinga. Inovativno poslovanje i digitalna transformacija biće teme o kojima će pričati specijalni gosti Akademije, svetski eksperti – Faris Jakob, suosnivač nomadske agencije za strateško i inovacijsko savetovanje Genius/Steals, koja sarađuje sa brendovima, agencijama i startapovima širom sveta, kao i Jonas Kjelberg, jedan od kreatora Skype-a.
Odgovore na pitanja kuda se zaputio svet advertajzinga i koji su to potezi pred nama u bliskoj budućnosti, donosi prvi modul “Brending i marketinška strategija” brenda koji će voditi Mitja Tuškej, izvršni direktor Direct Media Slovenija. Program je namenjen marketing zaljubljenicima i stručnjacima koji se bave brendingom, a cilj je osnaživanje polaznika u njihovim nastojanjima da uhvate novi talas i savladaju trendove u komunikaciji između brenda i ciljne grupe.
Kako uspešno preneti poruku, kreirati integrisanu kampanju i podstaći komunikaciju sa ljudima – biće otkriveno na drugom modulu pod nazivom “Komunikacijsko planiranje”. Cilj ovog modula, koji će voditi Marija Matić, Media Planning Director, Direct Media Srbija je da se stavi pod lupu savremena komunikacija i način komuniciranja: od tradicionalnih masovnih medija do samih ljudi kao medija. Ovaj program je namenjen advertajzing profesionalcima i svima onima koji žele da nauče kako i gde da se oglašavaju, kako bi povećali svoje rezultate.
Kako se snovi pretvaraju u realnost? Odgovor na ovo pitanje dobićemo iz prve ruke 18. maja na četvrtom, Festivalskom danu Direct Media Akademije, koji je rezervisan za Farisa Jakoba, marketinškog konsultanta sa ekspertizom u oblasti inovacija, koji je rešio da živi svoj san i Jonasa Kjelberga, koji verovatno nije ni sanjao da će jedan san promeniti svet (tele)komunikacija. Oni će doneti priču o “game changer-ima”, putu koji je potrebno prevaliti da bismo inovirali poslovanje i digitalno se transformisali. Doneće i odgovore na pitanja zašto su neke kompanije, marketinške agencije i pojedinci danas inovativniji od drugih i kako da učimo od njih i ostvarujemo svoje snove.
Direct Media Akademija nastala je 2012. godine kao interni edukativni program. Vremenom je rasla, razvijala se i otvorila vrata svim zainteresovanim polaznicima. ​Program je kreirao tim Direct Media stručnjaka, sa ciljem da ekspertizu i sveobuhvatan uvid u marketinške komunikacije, podeli sa kolegama, partnerima, preduzetnicima.