Designer Outlet Croatia niče pored robne kuće IKEA Zagreb

U ponedeljak, 29. maja, otpočeli su radovi na izgradnji najvećeg outlet kompleksa u Hrvatskoj – Designer Outlet Croatia smeštenog pored robne kuće IKEA Zagreb.

Designer Outlet Croatia robna kuća Ikea Zagreb
foto: IKEA SEE, IKEA Centers
Ovaj kompleks gradiće kompanija STRABAG u dve faze a prostiraće se na 25.000 m2 i posedovaće oko 150 radnji. Očekuje se da će prva faza biti završena na proleće 2018. godine. Tada će se ovaj centar prostirati na više od 15.000 kvadratnih metara i imati 90 lokala.
Investicija u Designer Outlet Croatia, zajednički je poduhvat kompanije IKEA Centres i švajcarskog Mutschler Outlet Holding AG, koje već imaju sličnu saradnju u realizaciji projekta Designer Outlet Algarve u Portugaliji.
Najvećim outlet kompleksom u Hrvatskoj upravljaće konsultantska kompanija ROS Retail Outlet Shopping, koja upravlja i razvija poslovanje outlet centara širom Evrope.

Podignut toranj ispred prve robne kuće IKEA u Beogradu

„Ovaj projekat predstavlja nastavak investicija IKEA Grupe u Hrvatsku. Nakon 100 miliona evra koliko je uloženo u projekat robne kuće IKEA Zagreb, sada ulažemo 88 miliona evra za dve faze gradnje Designer Outlet Croatia i prateće sadržaje. Uvereni smo kako će građanima u Hrvatskoj, ali i regionu, ovaj centar pružiti drugačije iskustvo kupovine“, istakao je Branko Mihajlov, direktor kompanije Designer Outlet Croatia.
Outlet centar biće smešten na jugoistoku Zagreba paralelno sa autoputem A3/E71, kod čvorišta Ivanja Reka A4/E71. Autoput A3 povezuje Srbiju i istok Hrvatske sa Zagrebom a autoput A4 vodi na sever do grada Varaždina i Mađarske.