Delta holding otvara tržne centre u regionu

Kompanija Delta Holding danas je predstavila poslovne rezultate za prvu polovinu 2018. godine i ujedno najavila otvaranja svojih tržnih centara u regionu.

Delta-holding-otvara-tržne-centre-u-regionu delta planet beograd autokomanda-delta-planet-banja-luka-varna-trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal
foto: Delta Holding
Podsećamo da je tokom prošlog leta otpočela izgradnja najvećeg šoping mola u BiH – Delta Planet Banja Luka. On će zauzimati površinu od 62.500m² a pored mnogih prodavnica u njemu će se naći i bioskop. Njegovo otvaranje je planirano za prvi kvartal naredne godine.
Očekuje se da šoping mol Delta Planet u Varni prve kupce dočeka u četvrtom kvartalu ove godine. Ovaj tržni centar prostiraće se na 110.000 m² i imaće oko 160 lokala.
Iz kompanije je saopšteno i da Delta planira da otpočne izgradnju beogradskog tržnog centra Delta Planet na Autokomandi. Prema ranijim najavama, ovaj šoping mol posedovaće preko 200 lokala poznatih brendova i zapošljavaće oko 4.000 radnika.
Pored ovog tržnog centra u planu je i izgradnja Delta centra u bloku 20 i nove poslovne zgrade Delta Holdinga.
Prihod Delta Holdinga u prvih šest meseci ove godine iznosi 30,1 milijardu dinara a u budžet Republike Srbije uplaćeno je 5,4 milijarde dinara.
Delta Agrar postigao je rekordne rezultate u ratarstvu a u toku su realizacije investicija od ukupno 17,8 miliona evra u govedarstvo, ovčarstvo, rekonstrukciju i osavremenjavanje farmi, u proširenje voćnjaka u Zaječaru i novu mehanizaciju. Fabrika Danubius obeležila je 100 godina poslovanja. Prodaja vozila u Delta Motorsu povećana je za 5,4% i motocikala za 27%.
U Delta Biznis Inkubator primljeno je sedam timova koji će tokom naredna tri meseca razvijati svoj startap. U društveno odgovorne projekte i donacije u prvih šest meseci ove godine Delta Fondacija uložila je 50 miliona dinara.