Projekti u EU i izlazak na međunarodno tržište najznačajniji za Delta Holding

Najznačajniji poslovni poduhvat Delta Holdinga u ovoj godini je izlazak na međunarodno tržište a do kraja 2017. planirano je pokretanje novih projekata u zemljama Evropske Unije i regiona, istaknuto je na predstvljanju Polugodišnjih rezultata kompanije u beogradskom hotelu Crowne Plaza.

delta holding predstavljanje polugodišnjih rezultata 2017 crowne plaza-delta-agrar-dts-delta-motors-mioni-fun-fit-delta-planet-projekti-eu-region-trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal
foto: Delta Holding
Prihod Delta Holdinga u prvih šest meseci ove godine iznosi 30 milijardi dinara, što je rast od 13% u odnosu na isti period 2016. Najveći udeo u prihodu ostvaren je u Delta Agraru, a zatim u Delta Distribuciji. Delta je od početka godine u budžet Republike Srbije uplatila 6 milijardi dinara poreza.
Kompanije u sastavu Delta Holdinga beleže rast prihoda kao i širenje portfolija proizvoda. Tako je Delta Agrar u unapređenje i širenje poslovanja uložio 10 miliona evra a njegov ukupan izvoz za ovaj period iznosi 45 miliona evra. Takođe, kompanija proširuje proizvodnju i asortiman voća.
Hotel Crowne Plaza ostvario je 52.484 noćenja i ukupni prihod od 6.186.074 evra dok Delta Transportni Sistem ima 27% veće prihode u odnosu na prošlu godinu i više od 150 novih klijenata. Delta Motors je prodao 26% više vozila nego prošle godine i dobio priznanje za uvođenje električnih vozila na tržište Srbije kao i BMW Presidents Award nagradu. Fabrike Mioni i FunFit rebrendirale su svoje postojeće proizvode i tržištu predstavile nove među kojima su Crni i Žuti sok.
Kako bi uspešno realizovao sve projekte, Delta Holding je ove godine raspisao konkurs za šestu generaciju mladih lidera na koji se prijavilo skoro 2.000 kandidata. Izabranih 30 će od septembra započeti svoju karijeru u ovoj kompaniji.
Kada je reč o inostranom poslovanju, u prvom polugodištu 2017. završena je gradnja hotela InterContinental u Ljubljani čiji se početak rada očekuje u avgustu. Otpoćela je i gradnja šoping mola Delta Planet u Banjaluci, koji bi trebao da se otvori na jesen 2018.
Kompanija je dobila i nacionalnu nagradu za društvenu odgovornost i predstavila Osmi izveštaj o održivom i odgovornom poslovanju. U prvih šest meseci ove godine uložila je 337.000 evra u razvoj društvene zajednice.