Delta planira nove investicije u Srbiji i regionu

Predstavnici kompanije Delta Holding su na nedavno održanoj konferenciji za medije, predstavili rezultate poslovanja u protekloj godini. Ujedno, najavili su završetak tri velika projekta i spremnost da otpočnu realizaciju još tri nova projekta u Srbiji.

Delta planira nove investicije u Srbiji i regionu delta holding delta planet banja luka varna hotel indigo beograd delta planet autokomanda tržni centar izgradnja otvaranje trgovina maloprodaja srbija timp portal
foto: Delta Holding

Kako su istakli, najpre ih očekuje otvaranje tržnog centra Delta Planet u Banjaluci i to 21. marta. Sedam dana kasnije, 28. marta, prve posetioce dočekaće šoping mol Delta Planet u Varni. Do kraja godine očekuju i otvaranje hotela Indigo u centru Beograda.

„Spremni smo da počnemo izgradnju još tri projekta u Srbiji čim se za to stvore uslovi. Radi se o tržnom centru Delta Planet Autokomanda, koji će imati preko 200 lokala, novoj poslovnoj zgradi Delta Holdinga i Delta centru, u okviru koga će se nalaziti hotel InterContinental Beograd“, izjavila je Zorana Ždrale Burlić, generalni direktor Delta Real Estate-a.

Iz kompanije su najavili i izgradnju hotela Holiday Inn u Ljubljani, koja se očekuje nakon završetka pravno administrativnih procedura koje su u procesu.

U 2018. godini Delta Holding ostvario je ukupni prihod od 58,27 milijardi dinara, a u budžet Republike Srbije uplaćeno je 10,2 milijarde dinara.

Delta Fondacija je tokom prošle godine kroz 226 humanitarnih akcija i projekata uložila preko 700 hiljada evra, a pomoć je dobilo skoro 50 hiljada ljudi.
U novembru 2018-te, otpočeo je društveno odgovorni projekat Naše selo. Njegov cilj je da se na primeru dva sela u okolini Zaječara, Dubočane i Mala Jasikova, pokaže da je moguće srpsko selo dovesti do nivoa savremenog evropskog sela uz ekonomska osnaživanje stanovnika i unapređenje društvenog i kulturnog života.