Delta očekuje skori početak izgradnje šoping mola na Autokomandi

Kompanija Delta holding je na press konferenciji održanoj 17. januara predstavnicima medija predstavila rezultate koje je ostvarila tokom protekle godine i ujedno najavila planove za tekuću. Jedan od najznačajnijih je i početak izgradnje tržnog centra Delta Planet na beogradskoj Autokomandi koji se očekuje po dobijanju potrebnih grđevinskih dozvola.

delta holding planovi delta planet beograd delta planet autokomanda delta planet na autokomandi delta planet banja luka delta planet varna yuhor dućani indigo hotel intercontinental beograd delta centar trgovina maloprodaja srbija timp portal
foto: Delta Holding
Predstavnici kompanije su najpre istakli da je tokom prethodne godine Delta Holding napravio korak u širenju na tržišta regiona i Evropske Unije. Otvoren je prvi hotel sa pet zvezdica u prestonici Slovenije – InterContinental Ljubljana, koji je izgrađen za 18 meseci a otpočelo se i sa izgradnjom dva nova tržna centra u regionu.
Tokom prošlog leta, otvoreno je gradilište najvećeg šoping mola u BiH – Delta Planet Banja Luka koji će zauzimati površinu od 62.500m². Osim brojnih prodavnica, u njemu će se naći i bioskop sa pet bioskopskih sala. Njegovo otvaranje je planirano u poslednjem kvartalu ove godine.
Ujedno, u toku je i završetak radova na izgradnji tržnog centra Delta Planet u Varni koji će se prostirati na 110.000 m² i imaće oko 160 lokala. Trenutno je okončano više od 90% radova a očekuje se da ova šoping destinacija prve kupce dočeka u poslednjem kvartalu 2018. godine.
Iz kompanije je saoošteno i da u naredne dve godine Delta planira da investira 600 miliona evra u real estate projekte. Najpre je u planu otpočinjanje gradnje šoping-mola Delta Planet na Autokomandi u Beogradu. Ovaj tržni centar posedovaće preko 200 lokala poznatih internacionalnih i domaćih brendova i zapošljavaće oko 4.000 radnika. Iz kompanije su istakli da su spremni da otpočnu sa izgradnjom ali da još uvek čekaju na građevinske dozvole.
Pored ovog tržnog centra u planu je i izgradnja Delta centra u bloku 20, u okviru koga će se naći hotel InterContinental Beograd kao i retail i kancelarijski prostor. Takođe, u narednom periodu bi trebalo da otpočne i izgradnja nove poslovne zgrade kompanije ali i hotela Indigo i retail centra u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu.
Delta Holding je u 2017. godini ostvario ukupan prihod od 55,8 milijardi dinara a u budžet Republike Srbije uplatio 11,2 milijardi dinara.
Delta Agrar će u ovoj godini nastaviti da širi plantaže pod voćem i stočarsku proizvodnju. Fabrika testenina i brašna Danubius obeležiće 100 godina postojanja a kompanija Yuhor otvoriće još 40 Yuhor dućana, čime će u broj ovih maloprodajnih objekata u Srbiji dostići cifru od 81.
Tokom prošle godine, u više od 200 društveno odgovornih projekata uloženo je skoro milion evra, a pomoć je dobilo 44.378 ljudi. Delta Fondacija obeležila je 10 godina postojanja donacijom skulpture Odande Dovde gradu Beogradu.