Đaci proslavili Međunarodni dan fizičke aktivnosti

Više od 100 đaka Osnovne škole „Mihailo Petrović Alas“ je, uz podršku Maxi supermarketa, muzikom, plesom i pričom o zdravoj ishrani obeležilo Međunarodni dan fizičke aktivnosti.

dan fizičke aktivnosti đaci maxi
foto: Delez Srbija
Učenici trećeg razreda su zajedno sa učiteljima pokazali zbog čega je fizička aktivnost preduslov srećnijeg detinjstva i zdravog života.
“Fizička aktivnost je sastavni deo školskog programa, a mi kao pedagozi smo tu da našim učenicima objasnimo koliko je važno baviti se sportom i biti aktivan. Međunarodni dan fizičke aktivnosti je bila lepa prilika da svi zajedno vežbamo i pokažemo kako se možemo istovremeno zabaviti, uživati i činiti nešto korisno za naše zdravlje“, izjavila je Mirjana Špehar, direktorka Osnovne škole ‚‚Mihailo Petrović- Alas”
‚‚Zbog savremenog načina života moramo više pažnje obratiti na svu decu i pružiti podršku roditeljima, vrtićima i školama u usmeravanju najmlađih ka pravim vrednostima. Kao kompanija preuzeli smo naš deo odgovornosti i veoma aktivno promovišemo zdrave stilove života i trudimo se da inspirišemo naše kupce da čine pravilne izbore“, istako je Nikola Papak, menadžer korporativnih komunikacije kompanije Delez Srbija.