Za razvoj preduzeća u Srbiji potrebna je digitalizacija

Brza i efikasna digitalizacija potrebna je kako bi srpske kompanije održale korak sa svetom i bile konkurene na globalnom tržištu. Stoga će se u nekoliko gradova u našoj zemlji održavati edukativne radionice Da posao klikne koje organizuje Privredna komora Srbije u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija, uz podršku kompanije DHL International Beograd.

da posao klikne radionice beograd-užice-sombor-valjevo-kraljevo-digitalizacija-online-kupovina-ministarstvo-trgovine-dhl-pks-privredna-komora-srbije-trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal
foto: Ilustracija, StockSnap, Pixabay
Ove radionice biće organizovane u Beogradu, Somboru, Valjevu, Kraljevu i Užicu. Njihovi učesnici imaće priliku da iz iskustva uspešnih privrednika i predstavnika državnog i bankarskog sektora dobiju informacija o internet trgovini, saznaju kako da pokrenu online poslovanje ali i na koji način mogu da se predstave na globalnom tržištu.
“U današnjem globalnom svetu, ukoliko naši proizvođači ili trgovci nemaju jasnu digitalnu strategiju i razvijene pristupe internet trgovini, oni mogu propustiti priliku rasta i izvan trenutnog tržišta, ta mogu da očekuju pad poslovanja u budućnosti“, istakla je Jelena Jovanović, sekretar Udruženja za elektronske komunikacije Privredne komore Srbije i dodala da domaća preduzeća moraju da se pripreme kako bi iskoristila šansu koje savremene tehnologije donose.