Podrška za narodne kuhinje širom Srbije

Crveni krst Srbije, Fond B92 i Coca-Cola sistem u Srbiji potpisali su danas ugovor o donaciji šest miliona dinara kojim će se pružiti podrška narodnim kuhinjama širom zemlje.

Podrška za narodne kuhinje širom Srbije coca cola sistem srbija crveni krst srbije fond b92 narodna kuhinja beograd trgovina maloprodaja srbija timp portal
foto: Ilustracija, Pixabay
Donacija će biti usmerena za nabavku opreme za spremanje hrane zahvaljući kojoj će, u kraćem vremenskom periodu, biti pripremani kvalitetniji obroci.
“Narodne kuhinje su simbol najhumanije podrške i one obezbeđuju gotovo jedini kuvani i topli obrok najugroženijim stanovnicima Srbije. Zato ova donacija ima poseban značaj”, izjavio je prof. dr Dragan Radovanović, predsednik Crvenog krsta Srbije.
Crveni krst Srbije upravlja radom 76 narodnih kuhinja čije usluge koristi više od 35.000 ljudi. Trećinu svih korisnika čine deca a ukupan broj korisnika je u porastu.
U planu je da oprema bude instalirana do proleća 2019. godine, kao i da tada otpočne sa radom posebna kuhinja u Beogradu u kojoj će se pripremati obroci u vanrednim i kriznim situacijama.