Gomexovi kupci prikupili desetine tona čepova za akciju ‚‚Čep za hendikep“

Veliki broj građana ali i različitih organizacija, škola i društveno-odgovornih kompanija priključio se akciji Čep za hendikep, koju realizuje istoimeno udruženje iz Zrenjanina. Cilj ovog projekta je da se prikupljanjem i prodajom plastičnih čepova, sa različite ambalaže, obezbede sredstva za kupovinu invalidskih pomagala.

čep za hendikep gomex zrenjanin-prikupljanje-čepova-trgovinski-lanac-prodavnice-flaša-ambalaža-invalidska-kolica-invalidska-pomagala-kompanije-škole-organizacije-kupci-trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal
foto: Gomex
Jedan od partnera akcije Čep za hendikep je i trgovinski lanac Gomex u čijim je radnjama, tokom četiri godine, prikupljeno više desetina tona ovog repromaterijala.
U njihovim prodavnicama postavljene su specijalno dizajnirane i prepoznatljive kutije u koje potrošači svakodnevno ubacuju čepove. Oni se, potom, prevoze do Distributivnog centra u Zrenjaninu gde se skladište sve do trenutka preuzimanja i slanja na obradu.
Rezultati ove saradnje ogledaju se u brojnim donacijama pomoćnih sredstava i aparata osobama sa invaliditetom širom Srbije.
“Posebno smo ponosni na činjenicu da je broj učesnika u akciji Čep za hendikep svakim danom sve veći, čime se povećavaju šanse za bržu nabavku invalidskih pomagala onima kojima su neophodna”, istakli su iz Gomex-a.