Obezbeđeni obroci za oko 180.000 ljudi

Kompanija Carnex podržala je rad Banke hrane – neprofitne organizacije čije su aktivnosti usmerene na smanjenje siromaštva, gladi i rasipanja hrane, uručenjem 16 tona svojih proizvoda, vrednosti od preko 86 hiljada evra, korisnicma ovog udruženja. 

kompanija carnex donacija-banka-hrane-16-tona-hrane-86-hiljada-evra-obroci-180000-ljudi-dečiji-kulturni-centar-kićenje-jelke-trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal
foto: Carnex
Predsednica Banke hrane, Radmila Ivetić, izjavila je prilikom današnjeg uručenja da je to jedna od najvećih donacija proizvoda od strane jedne kompanije koja će obezbediti gotove obroke za veliki broj materijalno ugroženih ljudi.
U susret predstojećim novogodišnjim i božićnim praznicima, najmlađi korisnici iz udruženja Plava školjka, Centar Zvezda i MNRO Zvezdara, u Dečijem kulturnom centru su ukrašavali novogodišnju jelku koju je ova kompanija otkupila i time dodatno podržala rad udruženja koja su posvećena brizi o deci.
“Praznici su period u kom najviše mislimo na druge. Stoga smo se odlučili da na samom kraju godine doniramo najveći broj proizvoda kako bi i pripadnici najugroženijih grupa stanovništva veselo i bezbrižno proveli predstojeće praznike“, istakla je Tijana Katalinić, brend menadžerka kompanije Carnex.
Problem siromaštva prisutan je u celom svetu a prema navodima Ujedinjenih Nacija oko 800 miliona ljudi širom planete živi u ekstremnom siromaštvu i gladi. Prema statističkim podacima 8,9 odsto stanovnika Srbije ne može da namiri osnovne životne potrebe.