Na leto počinje izgradnja Capitol Parka u Leskovcu

Više od 145.000 Leskovčana od jeseni će moći da poseti prvi moderni tržni centar u ovom gradu na jugu Srbije – Capitol Park u Leskovcu.

capitol park u leskovcu capitol park leskovac tržni centar otvaranje jesen 2018 izgradnja brendovi radnje prodavnice posao poseidon group trgovina maloprodaja srbija timp portal
foto: Poseidon Group
Menadžment kompanije Poseidon grupe, koja je investitor ovog projekta, zajedno sa predstavnicima grada Leskovca saopštio je danas pojedinosti projekta. Kako je najavljeno, radovi na njegovoj izgradnji će otpočeti na leto, a otvaranje retail parka zakazano je za jesen 2018. godine.
Tržni centar će se prostirati na površini od 6.500 m² i nalaziće se u blizini centra grada ali i autoputa E-75, na uglu ulica 28. marta i Strahinjića Bana.
“Odluka da investiramo u ovaj grad proistekla je iz njegove povoljne centralne lokacije u jablaničkom okrugu, kao i pozitivnih trendova ekonomskog razvoja u gradu što je potvđeno i sertifikatom koji je dobijen od NALED-a kao grad sa povoljnim biznis okruženjem”, izjavio je direktor kompanije Džejms Gan.
Capitol Park u Leskovcu biće četvrti po redu retail park ove kompanije u našoj u zemlji. U njegovu izgradnju biće uloženo oko 10 miliona eura a u njemu će svoje mesto naći 16 prodavnica domaćih i inostranih brendova.
“Dolazak Capitol Parka u Leskovac neće doneti građanima samo dobru kupovinu već i nova radnih mesta – oko 500 u fazi izgradnje i 200 nakon otvaranja”, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, ističući značaj ove investicije za sam grad.
Kompanija Poseidon Group u Srbiji već poseduje tri tržna centra – u ŠapcuSomboru i Rakovici a u pripremi je i projekat retail parka u Zaječaru, čije se otvaranje očekuje naredne godine.