Veliki broj biblioteka se pridružio 17. Noći knjige

I ove godine, 17. manifestaciji Noć knjige koja se održava u petak 15. decembra, priključile su se mnogobrojne biblioteke iz Srbije i regiona koje će organizovati posebne popuste i programe za čitaoce.

biblioteke-se-priključile-manifestaciji-noć-knjige-2017-15-decembar-laguna-delfi-knjižare-manifestacija-noć-knjige-biblioteke-program-popust-na-učlanjenje-čitaoci-trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal
foto: Laguna
Biblioteka grada Beograda, u Knez Mihailovoj 56, tokom celog dana omogućiće popust od 50 % na godišnju članarinu.
Narodna biblioteka Srbije će 16, 18 i 19. decembra odobravati popust od 30 odsto na sve članarine uz priložen račun o kupovini u knjižarama Delfi tokom Noći knjige.
Čitava mreža Biblioteke ‚‚Milutin Bojić“ u Beogradu 15. decembra odobrava popust od 60 % na godišnju članarinu.
Biblioteka Doma kulture ‚‚Studentski grad“ tog dana poklanja odobrava popust od 50 % na godišnju članarinu za 2018. godinu za prva tri člana koji se prijave tog dana.
Biblioteka ‚‚Branko Radičević“ u Lebanu tog dana omogućava besplatno učlanjenje na dečjem i odraslom odeljenju dok će narodna biblioteka ‚‚Miodrag Borisavljević“ u Apatinu od 17 sati do ponoći nuditi besplatno učlanjenje.
15. decembra popust od 50 % na godišnju članarinu odobravaće i Narodna biblioteka Užice, Gradska biblioteka Pančevo i biblioteka ‚‚Dimitrije Tucović“ u Lazarevcu.

JOŠ JEDNA NOĆ KNJIGE 15. DECEMBRA OD 17 SATI DO PONOĆI

Popust od 40 odsto na godišnju članarinu pripremila je Narodna biblioteka ‚‚Radislav Nikčević“ u Jagodini kao i biblioteka ‚‚Gligorije Vozarović“ u Sremskoj Mitrovici.
Gradska Narodna biblioteka ‚‚Žarko Zrenjanin“ u Zrenjaninu tog dana odobrava popust od 20 % na godišnju članarinu.
Leskovački kulturni centar pripremio je program pod nazivom „Književna insomanija“ (noćna smena čitača) koji će 15. decembra trajati od 17 sati do ponoći. U 17 h očekuje se „Sricanje knjige“ – susret literaraca osnovnih škola sa pesnicima za decu, od 18 h „Tinejdž pero“ – muzičko veče pesnika srednjoškolaca sa gostima. U 19 sati počinje „Knjiga za budnu noć“ – Danilo Kocić: „Prof. dr Dušan А. Janjić – Život i misao, hrestomatija i komentari“, dok poetsko-muzički maraton startuje u 20:30.
Narodna bibliteka ‚‚Radoje Domanović“ u Leskovcu tog dana od 19 sati do ponoći odobrava popust od 50% na godišnju članarinu.
Gradska biblioteka ‚‚Atanasije Stojković“ u Rumi 15. decembra organizuje druženje sa zavičajnim piscima. Pesnik Dušan Novaković održaće poetsko veče, a u holu biblioteke biće organizovana prodajna izložba njihovih izdanja sa popustom do 50%.

NAJAVLJENA SEDAMNAESTA NOĆ KNJIGE

Gradska biblioteka u Novom Sadu i ove godine će učestvovati u manifestaciji Noć knjige. Odeljenje „Đura Daničić“ biće otvoreno do 22 časa, gde će Novosađani od 17 sati moći da se upišu u biblioteku i dobiju popust na članarinu od 50%. U fondu Odeljenja biće izložena top-lista najčitanijih Laguninih izdanja u Gradskoj biblioteci u Novom Sadu.
Javna ustanova Narodna biblioteka ‚‚Njegoš“ u Nikšiću tog dana poklanja deset članarina za decu i pet članarina za odrasle.
Iz izdavačke kuće Laguna poručuju da ostanete budni uz Noć knjige i imaćete priliku da se upoznate sa novim naslovima, kupite knjige po izuzetno povoljnim cenama, družite se sa svojim omiljenim piscima, a uz svaku kupovinu dobićete i poklone prijatelja manifestacije.