Srbija dobila prvu bezgotovinsku kafeteriju

Prva bezgotovinska kafeterija u Jugoistočnoj Evropi – Kafeterija West 65, svečano je otvorena 9. novembra u Novom Beogradu. Ona se od ostalih kafeterija razlikuje po tome što svoje račune gosti mogu da plaćaju smo karticom ili mobilnim telefonom koji ima mogućnost za beskontaktna plaćanja.

Srbija dobila prvu bezgotovinsku kafeteriju u kojoj se račun plaća samo karticom kafeterija west 65 novi beograd visa kafa čaj topli napici trgovina maloprodaja srbija timp portal
foto: Kafeterija West 65, Visa

Posle dva meseca pilot faze, ovaj koncept predstavili su partneri projekta – Zoran Stanojević, direktor Kafeterije i Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za Jugoistočnu Evropu.

Kako je objasnio Zoran Stanojević, odluka da ova lokacija bude isključivo bezgotovinsko mesto doneta je s ciljem da se unapredi poslovanje i iskustvo gostiju.

„Prelazak na isključivo bezgotovinsko plaćanje u skladu je sa trendovima koji nam pokazuju da svakoga dana sve manje ljudi nosi gotovinu sa sobom, a to se posebno odnosi na poslovnu zajednicu i milenijalce kojima su bliži digitalni oblici plaćanja. Želimo da povećamo transparentnost našeg svakodnevnog poslovanja i da svojim klijentima omogućimo brže i jednostavnije plaćanje.  Ako bude uspešan, ovaj model poslovanja može se primeniti i na drugim lokacijama“,izjavio je Stanojević.

“Naša kompanija nastavlja da sarađuje sa svojim partnerima na implementaciji rešenja koja će i potrošačima i privredi omogućiti da se spreme za budućnost koja će biti zasnovana na digitalnim načinima poslovanja. Naša podrška ogleda se u obezbeđivanju platnih inovacija u sferi trgovine uvođenjem brzih, sigurnih i jednostavnih načina plaćanja, koja kao takva utiču na navike potrošača koji su do tada plaćali uglavnom gotovinom“, istakao je Vladimir Đorđević.

 Koncept rada ove kafeterije isti je kao i u ostalim kafeterijama ovog domaćeg lanca. Radno vreme od ponedeljka do petka je od 7 do 23 časa, dok se subotom i nedeljom kafeterija otvara od 8 časova.