Barcaffé organizuje prvo regionalno latteart takmičenje

Regionalni espreso brend – Barcaffé poziva sve profesionalce i buduće profesionalce iz sveta espresa da se od 1. aprila do 1. maja prijave za Barista izazov i pridruže Barcaffé Barista Cup-u.

Barcaffé organizuje prvo regionalno latteart takmičenje Barcaffé Barista Cup Barista izazov beograd zagreb ljubljana espresso kafa trgovina maloprodaja srbija timp portal
foto: Barcaffé

Svi koji žele da postanu deo ovog latteart takmičenja, svoj CV i fotografiju ili video rad na temu svog latteart umeća trebaju da postave na zvaničnoj Barcaffé web stranici do 1. maja.

Nakon toga će stručni žiri izabrati 10 najtalentovanijih barista koji će 17. maja demonstrirati veštine i znanje u pripremi savršenog espresa.

Troje pobednika kvalifikacionog takmičenja u Beogradu svoje umeće prikazaće i na finalnom takmičenju u Ljubljani, gde će se sa najboljim baristima Hrvatske i Slovenije nadmetati za profesionalnu edukaciju sertifikovanu od strane organizacije SpecialtyCoffeeAssociation (SCA) u Trstu.

Pobednik finalnog takmičenja, osim ove edukacije, dobija i diplomu profesionalnog bariste.

„Takmičenjima poput ovog želimo da istaknemo svoju posvećenost i strast prema kafi promovišući važnost uloge bariste, relativno mlade profesije, koja je sve traženija u regionu, ali i svetu“, istakli su predstavnici Barcaffé-a.

Pored prilike da se plasiraju u finale regionalnog takmičenja u Ljubljani, takmičari će moći da nauče nešto novo, razmene svoja iskustava sa kolegama i upoznaju se sa novim konceptima, receptima i metodama pripreme espresa.