U još jednoj akciji Banke hrane prikupljeno preko sedam tona hrane

Stanovnici 17 mesta u Srbiji su za tri dana prikupili više od sedam tona hrane u okviru humanitarne akcije koju su organizovali Banka hrane i 34 humanitarne organizacije, uz podršku kompanije Delez Srbija.

banka hrane Akcija-prikupljanja-hrane-za-najsiromasnije-gradjane-banka-hrane-delez-srbija-maxi-tempo-shopgo-trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal
foto: Delez Srbija
U nedelji u kojoj se obeležava i Svetski dan hrane i Međunarodni dan borbe protiv gladi, građani Beograda, Novog Sada, Niša, Kragujevca, Kraljeva, Smedereva, Kruševca, Jagodine, Zaječara, Požarevca, Aranđelovca, Loznice, Pančeva, Stare Pazove, Bujanovca i Kopaonika, pokazali su jedinstvo i humanost. U akciji je učestvovala 101 Maxi, Tempo i Shop&Go radnja, a sakupljena hrana otišla je na trpeze onih kojima je najpotrebnija.
Udruženje Centar Zvezda jedno je od organizacija koje sarađuju sa Bankom hrane a Tatjana Dražilović iz ovog udruženja istakla je da je zahvaljujući pomoći sugrađana, prikupljeno dovoljno ulja, brašna, šećera, testenina i ostalih namirnica za njihove korisnike koji žive u dva smeštajna kapaciteta.
„Još jednom smo imali priliku da se uverimo u visok stepen humanosti i solidarnosti naših kupaca. Naša kompanija sarađuje sa Bankom hrane od samog početka, do sada smo donirali blizu dve hiljade tona hrane i verujemo da zajedničkim snagama možemo dati još značajniji doprinos borbi protiv gladi u nasem drustvu“, izjavio je Nikola Papak, menadžer korporativnih komunikacija kompanije Delez Srbija.