Akciju „Sat za našu planetu“ podržala Delez Srbija

Ekološkoj akciji „Sat za našu planetu“ pridružila se i kompanija Delez Srbija koja je u subotu 25. marta u svojim radnjama ugasila sva reklamna svetla u periodu od 20:30 do 21:30 sati i pozvala zaposlene da se i oni priključe akciji i time doprinesu očuvanju naše planete.

Akciju „Sat za našu planetu“ podržala Delez Srbija
foto: Delez Srbija
Potrošači Maxi supermarketa imali su priliku da vide kako bez struje napraviti zdrav i kvalitetan ručak koji je, povodom ove svetske kampanje, ugostio poznatog kuvara Nenada Veljkovića. Oni su takođe imali priliku i da uživaju u velikom broju hitova u akustičnom izvođenju gitarista Gorana Kovačića i Vladimira Lubardića.
Iz kompanije su naveli da se tradicionalno pridružuju ovoj kampanji Svetske fondacije za prirodu kao i da svoje zaposlene pozivaju da u svojim domovima ugase svetla i druge električne uređaje na sat vremena. Tim gestom žele da na simboličan način doprinesu odgovornijem ponašanju i podizanju svesti o važnosti očuvanja prirode.
Akciju Sat za našu planetu svake godine organizuje Svetska fondacija za prirodu – WWF, koja se trudi da na ovaj način podigne svest pojedinaca o klimatskim promenama u svetu. U Srbiji se prošle godine ovoj svetskoj kampanji priključilo 85 gradova, 180 škola, 92 nevladine organizacije i 75 kompanija.