350 volontera učestvovalo u akciji čišćenja Dunava

U akciji čišćenja priobalja Dunava, u sedam gradova Srbije, prikupljeno je više od 2,5 tone ambalažnog otpada i očišćeno oko dva kilometra obale.

350 volontera učestvovalo u akciji čišćenja Dunava coca cola srbija trgovina maloprodaja srbija timp portal
foto: Coca-Cola HBC Srbija

Akcija je okupila 350 volontera u Apatinu, Somboru, Novom Sadu, Beogradu, Smederevu, Golupcu i Kladovu koji su svojim angažovanjem doprineli očuvanju životne sredine i smanjenju ambalažnog otpada.

Čišćenje priobalja organizovao je Coca-Cola sistem u Srbiji u partnerstvu sa organizacijom Let’s do it Srbija, a pridržili su im se građani i zaposleni kompanije.

„Gotovo 15 godina, kao jedan od inicijatora obeležavanja Međunarodnog dana Dunava, spovodimo brojne inicijative usmerene ka zaštiti dunavskog sliva u našoj zemlji a obeležavanjem ovog značajnog datuma, želimo da inspirišemo stanovništvo da zajedno posvetimo više pažnje očuvanju eko sistema“, izjavio je Svetoslav Atanasov generalni direktor kompanije Coca-Cola HBC Srbija.

Akciju je obeležilo i proglašenje pobednika konkursa za najuspešniju školu u prikupljanju ambalažnog otpada, a nagradu od 10.000 evra za renoviranje školskog dvorišta dobili su učenici gimnazije „Nikola Tesla“ iz Apatina.

Zahvaljujući ovom konkursu, na kojem su učestvovale srednje škole iz sedam podunavskih gradova, prikupljeno je više od dve tone ambalaže.