Srpkinje dokazale da vole da vežbaju

Da žene u Srbiji vode računa o svom zdravlju i izgledu dokazalo je preko 500 pripradnica lepšeg pola koje su ovog vikenda besplatno vežbale u Muzeju grada Beograda u okviru drugog adidas Women Training dana.

adidas women training day beorad-9-decembar-500-žena-muzej-grada-beograda-vežbanje-treninzi-joga-trčanje-samoodbrana-silent-disco-sara-jovanović-trgovina-maloprodaja-srbija-trovina-maloprodaja-srbija-n
foto: adidas Srbija
Ceo program bio je podeljen u četiri grupe: joga, fitnes, samoodbrana i trčanje. Učesnice su na raspolaganju imale 25 termina za vežbanje kao i pomoć iskusnih fitnes instruktora.
Jedan od ciljeva subotnjeg događaja bio je i osnaživanje žena i njihov bolji položaj u društvu. Učesnice su imale priliku da se oprobaju i na treninzima samoodbrane u okviru kojih su vežbale u paru i na taj način se međusobno bodrile i motivisale.
„Pozvali smo devojke da dođu sa drugaricama, mamom, sestrom i tako podstaknu jedna druge da treniraju. Sve treninge prilagodili smo različitim nivoima fizičke spremnosti kako bi one mogle da se opredele za onaj koji im najviše prija. Dobro smo se zabavili i ujedno poslali poruku da žene zajedno mogu mnogo”, istakao je trener Emil Pavelkić.
Prema rečima organizatora, najveće interesovanje vladalo je za vežbe joge. Ljubiteljke ove ističnjačke veštine mogle su da odaberu da li će biti deo treninga za početnike ili onog naprednijeg.
Fitnes trening poznatiji kao „silent disco” u okviru koga se, u tišini i sa slušalicama na ušima iz kojih se čuje muzika, izvode vežbe koje pokreću sve mišiće u telu, privukao je veliki broj žena među kojima je bila i pevačica Sara Jovanović. Dame koje vole trčanje mogle su da se pridruže članovima adidas Runners kluba i zajedno trče ulicama Beograda.
Pored brojnih vežbi devojke su između svakog treninga mogle da naprave pauzu i osveže se ali i da posete „beauty“ kutak u kom su ih čekali frizeri i šminkeri.