Astronauti i trkači imaju nešto zajedničko

Brend Adidas započeo je saradnju sa američkom Nacionalnom laboratorijom Međunarodne svemirske stanice (MSS) čiji rezultat predstavlja i redizajniran model patika za trčanje – Ultraboost 20.

adidas ulttaboost
foto: adidas

Glavne karakteristike ovog modela su Primekint gornjište, novi optimizovani Boost središnji deo đona, zatim Stretchweb đon koji, u kombinaciji sa Boost delom i Continental gumom, garantuje maksimalno trenje na različitim podlogama, i  Torsion Spring konstrukcija za bolju podršku i brze promene pravaca.

U sklopu ove saradnje, adidas će do kraja 2019. godine poslati Boost tehnologiju na svemirsku misiju, gde će ove patike proći kroz testiranje mikrogravitacije, u cilju unapređenja budućih performansi.

Poznato je da astronauti moraju da prođu kroz zahtevne i naporne fizičke, ali i psihološke pripreme kako bi bili spremni za odlazak u svemir.
Kako bi se stekao detaljan uvid u trening rutinu astronauta kreiran je i program vežbanja, pod nazivom Treniraj kao astronaut – specijalnog treninga visokog intenziteta za celo telo, koji pomaže trkačima da postignu maksimalnu stabilnost i efikasnost, uz jačanje mentalne i fizičke otpornosti organizma.

Ultraboost 20 biće dostupan u limitiranoj količini od 6. decembra u adidas radnjama u Ušće i Delta City šoping centrima, kao i u Run n More radnji.