Zanimljiva akcija za ljubitelje trčanja ovog vikenda u Beogradu

U vodeni svet naše planete svakog minuta sruči se jedan šleper plastičnog otpada, a ukoliko se ovaj trend nastavi, do 2050. godine u morima i okeanima biće više plastike nego riba. I korita naših reka vrlo često koriste za deponovanje otpada a Dunav je najprljaviji upravo u Beogradu.

Zanimljiva akcija za ljubitelje trčanja ovog vikenda u Beogradu adidas srbija adidas Runners Belgrade tim zemun kej trgovina maloprodaja srbija timp portal
foto: adidas

Iz tog razloga, udruženim snagama adidas Runners Belgrade tim i poznate ličnosti u nedelju 9. juna, organizovaće prvu plogging akciju, duž keja, od Zemuna do Gazele.

U okviru nje trkači, među kojima će biti i pevačice Sara Jovanović i Ida Prester, glumci Bojan Perić i Vladimir Aleksić, DJ i model Nadežda Dimitrijević, će pored samog trčanja sakupljati smeće koje im se nađe na putu.

Nakon keja, biće organizovane akcije i u naselju Stjepana Filipovića, kao i u novobeogradskim blokovima.

Povodom Svetskog dana okeana 8. juna, adidasi ove godine u saradnji sa organizacijom Parley for the Oceanspokreće akciju Run For The Oceans.

Tako će između 8. i 16. juna, putem aplikacije Runtastic, trkači moći da prate svoju kilometražu.

Za prvih 1.5 milion pretrčanih kilometara, adidas će donirati po jedan dolar, a prikupljena suma biće uložena u razvoj i pokretanje platforme Parley Ocean School, koja će mladima širom sveta omogućiti pristup ovom edukativnom programu.