Adidas povlači iz prodaje seriju kupaćih kostima

Kompanija adidas je svojevoljno povukla iz prodaje dečije kupaće kostime iz serije Infinitex 3-Stripe jer predstavljaju potencijalnu opasnost po decu. 

Adidas povlači iz prodaje seriju kupaćih kostima Infinitex 3-Stripe kolekcija 2017 2018 povraćaj novca adidas prodavnica distributeri deca do 14 godina trgovina maloprodaja srbija timp portal
foto: Ilustracija
Strogo je preporučljivo da deca do 14 godina odmah izbace iz upotrebe ove modele, koji uz potpuni povraćaj novca mogu biti vraćeni u adidas radnje ili kod ovlašćenih distibutera a fiskalni račun nije neophodan kao dokaz o kupovini.
Kompanija je nedavno primila nekoliko žalbi od strane kupaca, koji su naveli da su „tri pruge“ otpale sa kupaćih kostima prilikom kontakta sa vodom. Istraga treće strane naknadno je pokazala da oštećeni kupaći kostimi predstavljaju potencijalnu opasnost po decu, s obzirom na to da se mogu zaplesti u objekte u bazenu ili van njega i na taj način prouzrokovati povredu.
Prodaja oštećenih kupaćih kostima u svim veličinama je obustavljena u adidas radnjama a svi ovlašćeni distributeri primili su nalog o povlačenju sa zaliha. Modeli pripadaju seriji Infinitex 3-Stripe, deo su kolekcija 2017 i 2018 i dolaze u nekoliko kombinacija boja. Zaštitni znak u vidu „tri pruge“ naštepan je na obe strane proizvoda, dok se na etiketi nalazi oznaka „made in Tunisia“.
Kupaći kostimi iz ove serije u svim ostalim veličinama koje nisu povučene iz prodaje, takođe mogu biti vraćeni. Za dodatne informacije, moguće je kontaktirati adidas pozivom na broj 011 285 900, bilo kojim danom od ponedeljka do petka, između 9 i 17 časova.