Adidas lansirao patike inspirisane NASA-om

Poznati brend adidas lansirao je novu liniju patika Solarboost, koja je inspirisana NASA inženjeringom i dizajnirana u skladu sa najnovijim tehnologijama.

adidas solarboost patike trčanje sport adidas runners klub beograd obuća nasa cena trgovina maloprodaja srbija timp portal
foto: adidas
Novi model odlikuje posebna TFP (Tailored Fiber Placement) inovacija zahvaljujući kojoj su vlakna pažljivo skrojena. Sama izrada zasnovana je i na ARAMIS tehnologiji, koja mapira kožu pojedinaca, kosti i mišiće kako bi kreirala što udobnije patike.
Iz kompanije kažu da su inspiraciju pronašli u u automobilskoj i kosmonautskoj industriji. Praveći paralelu sa konstrukcijom svemirskih brodova u kojima svaki deo ima jedinstvenu svrhu, tako je i svaki element ove patike kreiran kako bi imao posebnu funkciju za maksimalne performanse, poručuju iz adidasa.
Nova silueta teška je samo 295 grama a zahvaljujući ojačanju na središnjem delu đona stvara se maksimalna udobnost i podrška stopalu kako bi trkači mogli samouvereno da se kreću na bilo kojoj podlozi. Priliku da testiraju ovu patiku u u različitim vremenskim i terenskim uslovima imali su članovi kluba adidas Runners Beograd koji kažu da je reč o laganom i izdržljivom modelu koji će moći da se pronađe i u Srbiji.