U Srbiji otvorena prva adidas Originals prodavnica

U petak, 12. aprila, u Knez Mihailovoj ulici u srcu Beograda otvorena je prva adidas Originals prodavnica u Srbiji.

U Srbiji otvorena prva adidas Originals prodavnica beograd knez mihailova odeća obuća patike moda trgovina maloprodaja srbija timp portal
foto: adidas

Radnju koja se prostire na više od 200 m², krase zanimljivi detalji, poput chill out i digital zone.

Veliki broj domaćih umetnika, među kojima su bili Slaven Došlo, Miodrag Dragičević, Bojan Perić, Sara Jo, Matea Milosavljević, Struka i Boško Jakovljević, prisustvovao je otvaranju.

Da je sve bilo u znaku umetnosti, potvrđuje i izložba fotografija pet domaćih fotografa i crtača grafita na temu „Belgrade is original”.

Fotograf Beni Gaši, za koga je Beograd savršena inspiracija, uneo je na domaću scenu novi pravac – night life fotografiju, bez korišćenja blica.

Umetnički kolektiv Paint Kartel čine šest dizajnera iz Novog Sada i Beograda koji su, kao izvor ideja, iskoristili ljude iz prestonice koji ovaj grad čine spontanim.

Profesionalni zubar i amaterski fotograf Aleksandar Kerbara je za pravljenje svojih fotografija koristio isključivo film, dok je Nikola Pazarski kroz dokumentarnu i street fotografiju prikazao poetsku stvarnost trenutne realnosti.

Hiishii photo koji čine Uroš i Katarina, fotografi i svetski putnici, kažu da se uvek vraćaju Beogradu, jer ima poseban vibe i dušu, a nosi se sa prolaznošću kao šmeker.