11 ideja uskoro ulepšava Beograd

U okviru kampanje „Beograd, grad vaših IDEAˮ pristiglo je više od 1.000 predloga prikupljenih u prodavnicama i putem web sajta. Na osnovu više od pola miliona glasova, Beograđani su izabrali 11 ideja koje će glavni grad naše zemlje učiniti lepšim mestom za život.

11 ideja uskoro ulepšava beograd grad vaših idea projekat-pobedničke-ideje-novi-beograd-zvezdara-kalemegdan-tašmajdan-dorćol-vukov-spomenik-trgovinski-lanac-idea-trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal
foto: Idea
Stručni žiri, koji su činili Ivan Ivanović, Slavimir Stojanović Futro, Slavoljub Stanković i Đuro Svilar imao je težak zadatak – da napravi uži izbor i svojim sugrađanima pruži priliku da izglasaju najbolje.
Beograđani će na Zvezdari, već u toku juna, čitati najlepše pesme srpske poezije dok budu čekali autobus. Na Dorćolu, u blizini Kalemegdana naći će se kreativni mural za veću bezbednost dece u saobraćaju. Vračar će dobiti svoju jedinstvenu urbanu baštu, koja će doneti urbanu EKO obnovu kao trend svake veće prestonice.
U Karađorđevom parku biće postavljene dodatne kante za smeće za park bez opušaka, a Tašmajdan će dobiti prvi park u kome će i odrasli moći da se igraju sa svojom decom. Studenti Fakulteta organizacionih nauka na Voždovcu dobiće solarni punjač za mobilne telefone čime će se podići svest o značaju obnovljivih izvora energije. Srce Beograda, park kod hotela Moskva na Terazijama osvanuće u novom, osveženom ruhu, dok su na Novom Beogradu, kod hotela Jugoslavija, postavljene kamene žardinjere, gde već sada mali umetnici mogu da prikažu svoje crtačko umeće.
Park kod Vukovog spomenika od sada će biti u skladu sa potrebama svih sugrađana uz pomoć ekrana sa znakovnim jezikom. Zemunski park Kalvarija, dobiće dodatne klackalice i ljuljaške za mališane, a Bežanijska terasa s pogledom na Novi Beograd konačno dobija izgled kakav zaslužuje.
Cilj ove kampanje nije samo ulepšavanje Beograda već i promovisanje pravih vrednosti koje ga čine kulturnom prestonicom a trgovinski lanac IDEA realizovaće svih 11 ideja.